Vsaka duša pride s svojim poslanstvom

Objavljeno
v reviji Dobra Karma

Poslanstvo … Kaj sploh pomeni ta beseda? jo poznamo, razumemo? Slovar slovenskega knjižnega jezika poslanstvo pojasnjuje kot »kar je komu zaupano, da naredi, opravi v korist določene širše skupnosti, navadno v meddržavnih odnosih« ali kot »kar je smisel, bistvo dejavnosti, obstoja koga«.

Obe razlagi lahko sprejmemo tudi za razlago poslanstva duše. Duša, energija se naseli v obleko – tako so duše med mojo komunikacijo z njimi poimenovale telo – in začne bivati. Ne zavedamo se takoj, zakaj smo pravzaprav tu. Kar nekaj let mine, da se kot človek, utelešena duša, naučimo in navadimo bivati na tem planetu.

Prav vsakomur se kdaj zgodi, da začuti »tisto pravo«, ob čemer mu poje srce in pleše duša.

Ko usvojimo vse, za življenje tu pomembno znanje, torej kako jesti, piti, govoriti, se premikati, in ko običajno usvojimo že za kar nekaj let znanja, pa pridemo v fazo raziskovanja samega sebe, odkrivanja naše globine, naše duše. Pri nekaterih se to časovno po letih zgodi prej, pri drugih pozneje. Nikoli ni prezgodaj in nikoli ni prepozno. Nekateri to začno početi bolj, nekateri na manj zavestni ravni. Vedno se vse dogaja v pravi časovnici, ob pravem času, kot na Zemlji pogosto rečemo. A čas obstaja zgolj na Zemlji. Kljub temu pa si ga zaradi lažjega razumevanja nekako predstavljamo tudi v dušnem svetu.

Komentarji (0)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran uporablja sistem Akismet za preprečevanja spam-a. Preverite kako Akismet preverja komentarje.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram